Groepsaccommodatie StroHotel Aalshof


StroHotel Aalshof is een echte eye-catcher in het Brabantse dorp Haps, vlakbij Cuijk, gelegen aan de Maas. Van een afstand is het net of het gebouw van fluweel is. Imposant, statig, maar vriendelijk ogend. Toch ziet het hotel er niet uit alsof het is opgebouwd uit stro. Tijdens de bouw zijn balen geperst stro ondergedompeld in een leemmengsel en in een raamwerk geplaatst. Door de laatste laag leem aan de buitenzijde (finishlaag) is van het stro aan de buitenkant niet veel meer terug te zien.

Maar binnen bruist de landelijke sfeer met een modern jasje. Tegen de muren is het stro duidelijk te zien. Enkele wanden zijn onbehandeld en middels "a window of truth" zien we hoe het stro verwerkt is. De meubelen en zorgvuldig gekozen accessoires bestaan, zoveel mogelijk, uit ecologische producten en door de natuurlijke constructie heerst binnen een prettig klimaat. Het gebouw ademt. Het neemt vocht op en geeft vocht terug en regelt daardoor zelf het klimaat. De muren van stro en leem isoleren dubbel zo veel als normaal.

Duurzaam is het toverwoord geweest bij de bouw en inrichting, uiteraard rekening houdend met de hedendaagse maatstaven. Er zijn 6 gastenkamers (één voor mindervaliden) waar 12 tot 20 mensen kunnen overnachten en waar het thema ‘de kip of het ei”, het speerpunt van de Aalshof prima tot uitdrukking komt. Verder is er een gemeenschappelijke ruimte met 5 openslaande tuindeuren die toegang bieden tot de buitenterrassen met privé tuin en speelveld. In onze professionele keuken kan naar hartenlust gekookt worden. Haps ligt 25 KM ten zuiden van Nijmegen. U kunt de rustige, landelijke omgeving dus makkelijk een dag verruilen voor de bedrijvigheid van de stad.