Aalshof Vers-ei pasta’s.

De Aalshof Vers-ei pasta’s worden door heel Nederland verkocht maar uiteraard ook in ons eigen winkeltje. Deze pasta’s zijn gemaakt van durrum tarwemeel en eieren waardoor ze smaakvoller en voedzamer zijn dan de gangbare pasta’s die gemaakt zijn van tarwemeel en water. We hebben inmiddels meer dan 20 verschillende soorten in diverse verpakkingen van 250 en 500 gram.

 

Algen Pasta.

In de zomer van 2016 hebben we de zoutwater alg gevoerd bij mij kippen. Een gedeelte van de kippen kregen kippenvoer waar deze alg aan toegevoegd was. Deze eieren hebben we laten onderzoeken in het laboratorium en het bleek dat de als je een algen eitje neemt je de dagelijkse behoeft omega 3 binnen krijgt ten opzichte van onze andere eieren. De kleur van de dooiers verkleurde dusdanig dat niemand deze eieren wilde kopen. De algen poeder hebben we vanaf dat moment toegevoegd aan de ei pasta’s.

Folder met het recept van Martien Bos

Doortje Advocaat:

Bevat 14,9 % alcohol. Vroeger klopte men de dooiers met suiker net zo lang tot de vork er rechtop in bleef staan. Dit noemde men een “Doortje”. Conny’s tante, Doortje Peeters Weem uit Haps, staat hiervoor model op het etiket. De kleine potjes van 30 ml zijn TussenDoortjes. Doortje advocaat is ambachtelijk gemaakt van zuivere alcohol (dus niet van brandewijn) en is 3 jaar houdbaar, óók als de fles geopend is. Er zijn geen bewaar- en dikmiddelen, kleurstoffen en/of conserveringsmiddelen toegevoegd.

Suyp Advocaat:

Bevat 14 % alcohol. Dit is de voorloper van advocaat en is gemaakt op basis van graanjenever. Als vroeger de schuttersgilden feest hadden vanwege hun teerdagen werden er eieren en jenever in een grote ketel gedaan. Dit noemde men Suyp (middeleeuws) en het hele dorp ‘zoop’ dan mee. Het woord zuipen is hiervan afgeleid. Op het etiket pronkt de Middeleeuwse Suypnar. Onlangs hebben we het recept aangepast en de graanjenever vervangen door Amaretto.

McEgg Advocaat:

Bevat 14,5 % alcohol. Deze advocaat is gemaakt op basis van Schotse Malt Whisky. Gewoon gezellig familie-ei genoemd.

Moortje Advocaat:

Bevat 14,9 % alcohol. Deze advocaat is gemaakt van chocolade met dezelfde ingrediënten als Doortje, dus: Doortje wordt Moortje.